• Haven1

     

  • Havengebouw9
  • Havengebouw8

    Havengebouw6

  • Haven2
  • Havengebouw7

Voorzieningen en comfort in het havengebouw

Waddenhaven Texel is uitgerust met moderne faciliteiten en heeft een eigentijds havengebouw. Duurzaam en milieubewust gebouwd en o.a voorzien van zonnecollectoren en PV-panelen. In de hele haven is natuurstroom, geleverd door onze eigen Texelse energiemaatschappij Texelenergie.

Receptie
Bij de receptie kunt u niet alleen terecht voor het betalen van uw havengeld, maar ook voor (vaar)advies en al uw vragen. Ons haventeam staat altijd klaar, binnen en buiten. Bij het afrekenen ontvangt u een toegangscode, zodat u ook buiten kantooruren in het havengebouw terecht kunt. In de grote hal zijn enveloppen beschikbaar om uw liggeld te betalen als u de openingstijden van de receptie heeft gemist.

Balie2b

Lounge
De bovenverdieping is een ontmoetingslounge om te relaxen, rustig te lezen of te internetten. Er is een aantal spectaculaire luchtfoto's gemaakt door de Texelse fotograaf  Pieter de Vries van het Wad te bewonderen. Hier (of aan boord) kunt u gebruik maken van ons gratis Wifi netwerk.  Buiten is er een fraai uitzichtterras met verrekijker.

Uitzicht1

Informatieplein
In de grote hal vindt u diverse beeldschermen met interessante informatie, een weerstation, een koffie automaat, batterij inname en allerlei toeristische informatie. Er is een brievenbus voor uw ansichtkaarten of post. Onze havenbibliotheek met boeken van boekhandel Nauta Boek uit Den Burg is gratis voor u beschikbaar.
Hier hangt ook de AED, de automatische hartdefibrillator die levensreddend is en die door iedereen bediend kan worden.

Lounge1

Sanitair
De kelderverdieping is een moderne sanitaire ruimte. Overal is vloerverwarming zodat we u ook buiten de zomerperiode comfortabel kunnen ontvangen. Onze ruime douches zijn voorzien van thermostaatkranen.  Alles wordt schoongehouden door ons schoonmaakteam. Op de begane grond bevinden zich enkele extra douches en toiletten evenals een ruim invalidentoilet en -douche, ook bruikbaar als gezinsbadkamer.

sanitair4

Internet
Met uw eigen laptop, smartphone of tablet kunt u in de hele jachthaven GRATIS internetten via ons snelle Wifi breedband netwerk. Hiervoor is geen wachtwoord nodig. U hoeft alleen akkoord te gaan met onze vanzelfsprekende gebruiksvoorwaarden.

WiFi2

Wassen en drogen
De wasserette vindt u in de centrale hal. Hier staan twee wasmachines, een droger, een centrifuge, een strijkbout & plank, een vriezer en een ruime tafel om uw wasgoed te vouwen. Een gratis te gebruiken vaatwasser die in een paar minuten de afwas voor u doet en twee vaatwasplekken staan voor u klaar. Voor wasmachine en droger koopt u munten in het havenkantoor, de overige voorzieningen zijn gratis.

wasserij2